About Nurul Islah

islah-1.jpg

Full Name : Nurul Islah bt Mohd Shah

Date of Birth : 18th November 1998

Position in Family : 5th

Siblings;

1st – Nur Baiyyinah (F), 20 yrs

2nd – Mohd Irfan (M), 17 yrs

3rd – Mohd Iqbal (M), 14 yrs

4th – Nursyahirah (F), 11 yrs

6th – Nurul Hanan (F), 5 yrs

School : Sekolah Rendah As-Sa’idiyyah, Taman Rashidah Utama, Senawang, NSDK (Year 3 in 2007)

Hobby : Reading story books, playing Barbie dolls

Favorite Food : Nasi Goreng Pattaya

Favorite Drink : Lychee

Favorite Color : Red

Advertisements

4 Komen (+add yours?)

  1. Fauziah
    Nov 27, 2007 @ 00:01:03

    Assalamualaikum..

    Tak dapat nak digambarkan bagaimana insan secomel kak cik ini…terpilih untuk menerima ujian sehebat ini. Apa pun yang pasti..kak cik adalah hambaNya yang ‘beruntung & bertuah’ berada dalam golongan yang diuji. Pasti ada sesuatu yang dijanjikan untuk Kak Cik di sana. Semoga kak cik & keluarga terus tabah & kuat. Sesungguhnya kak cik adalah HAMBANYA YANG TERPILIH & ISTIMEWA..

    Balas

  2. johan
    Feb 01, 2008 @ 01:37:46

    urgh~innalillah wa inna ilaihi rajiun

    assalam

    kalimah keinsafan buat keluarga sekalian… Ana doakan semua urusan dipermudah dan diredhai ALLAH… walaupun tak berape kenal dengan this family, tapi..u all still SAIDIYYAH’S FAMILY MEMBER…

    truskan berdamping dengan quran.. dan danmpingilah ALLAH setiap saat… Allah suke akhir malam di mana hambanya sujud memohon~

    nabi ayub penah diuji kesakitan~ beliau terus berdamping dengan ALLAH
    nabi zakaria pernah diuji tiada kurniaan zuriat~ beliau terus berdamping dengan ALLAH
    dan anda sekeluarga akan menjadi “qudwah hasanah” kepada umat kita pada saat ini..apabila anda tetap terus TABAH dan BERDAMPING denganNYA…. walaupun disaat ujian sebegini~

    Harapkan Rahmat ALLAH dan niatkan bukan sahaja kerana NURUL ISLAH sakit… tetapi niatkan bahawa…inilah qada’ qadar allahyang perlu diimani… dan yakinilah sakit itu makhluk ALLAH.. dan ia hanya taat pada ALLAH…

    Usaha medication adalah adalah based tawakkal kita… namun, imanilah bahawa ia HANYA ASBAB kepada penyembuhan..~

    nabi MUSA pernah dahulu sakit .. kemudian memohonpada ALLAH.. kemudian allah wahyukan kepada baginda agar memakan sejenis tumbuhan… kemudian..dengan izin ALLAh… beliau pulih…

    kemudian satu hari..apabila..sakit lagi…nabi musa terus bertindak memakan tumbuhan tersebut..tanpa memohon pd ALLAh… hasilnya..is nothing… ALLAh kemudian tegur…bahawa.. YANG MENYEMBUHKAN ADALAH ALLAH…TUMBUHAN ADALAH ASBAB… MOHON LAH PADA TUHAN~ (ana tak pasti lagi asal kpd cerita ini..cuma…kita quote yang hasanah ..insyaallah)

    dari johan~

    Balas

  3. Rafael
    Sep 28, 2009 @ 15:20:49

    Dear Mohamadshah,
    It is with such pleasure to find the report on Nurul and to see her picture full of life and joy. I have prayed for her and your whole family many times. I am very happy that the difficult and extremely painful experience has only made you all more united as a family and full of appreciation for life.
    Selamat Hari Raja!
    Rafael

    Balas

  4. nur_hanan
    Feb 03, 2011 @ 15:32:14

    My mom showed this blog to me and said, “So kak Hanan, akak kene bersyukur tau.. ”

    Islah form 1 kan? Same dengan ana(saya).

    Allah sayang family Islah, sebab tu Dia buat macam ni. 🙂 InshaAllah, lepas habis ‘hujan’ ni, ade ‘pelangi’nya nanti. ^^

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: